Loading Map....

Дата/час
07/12/2018
19:00 - 20:00

Място
Център за култура и дебат „Червената къща”
ул. „Любен Каравелов” 15
София

Категория


12-а церемония по връчване на наградата "Кръстан Дянков", 2018

Фондация „Елизабет Костова“ има удоволствието да ви покани на дванадесетата церемония по връчване на годишната награда за превод „Кръстан Дянков“. Събитието ще се състои на 7 декември (петък) 2018, от 19:00 ч., в Център за култура и дебат „Червената къща“, ул. „Любен Каравелов“ 15, гр. София.

Наградата се дава ежегодно за забележителен превод от английски на български език на съвременен роман с висока литературна стойност. Наградата е учредена през 2007 г. и носи името на Кръстан Дянков (1933-1999), известен български преводач на американска литература от 20-и век.

Наградата е връчена в единадесет поредни години на 17 преводачи на художествена литература, сред които един трикратен и двама двукратни носители на наградата, като е отличила преводите на български език на 25 съвременни англоезични романи, написани от американски, австралийски, афганистански, британски, доминикански, индийски, ирландски, канадски, камбоджански, южноафрикански и японски автори.

Краткият списък на преводите, номинирани за наградата тази година, ще бъде публикуван три дни преди церемонията.

За допълнителна информация, медийно отразяване на събитието и организиране на интервюта с наградените преводачи, свържете се с нас: http://ekf.bg/news/article/205