Loading Map....

Дата/час
05/10/2013
17:00 - 18:30

Място
Културен център Харманли
бул.“България“ №13Б
Харманли

Категория


20-ти юбилеен поетически трубадурски двубой - Иво Георгиев срещу Димитър Гачев

Двадесетият юбилеен поетически трубадурски двубой ще се състои на 5-ти октомври (събота) от 17:00 часа в Културен център Харманли като част от програмата на фестивала „Поетични струни 2013“. В него ще се срещнат Иво Георгиев със секундант Гриша Трифонов и Димитър Гачев със секундант Георги Николов.

Новото този път е, че освен с поезия, участниците ще се състезават в допълнителен тур и със свои прозаични творби. Автор и водещ, както винаги, ще бъде Петър Чухов.

Двубоят ще протече в пет тура:

I тур – всеки от дуелистите се представя в рамките на 10 минути с най-доброто от своята поезия;

II тур – авторите имат по 10 минути, за да прочетат свои текстове в проза;

III тур – всеки от двамата разполага с по 10 минути, за да дискредитира съперника си, представяйки на публиката негови слаби, по своя преценка, творби;

След третия тур публиката предлага дума или фраза като тема за поетическа импровизация. Предложенията, записани на листчета, се събират в шапка, от която водещият изтегля едно и това е темата, по която поетите пишат в продължение на 20 минути. През това време се провежда

IV тур, в който секундантите имат всеки по 10 минути, за да защитават своя автор и да нападат съперника му;

V тур – по 5 минути на всеки поет за прочитане на написаното току-що стихотворение по темата, зададена от публиката.

Публиката гласува след всеки тур за предпочетения поет с предварително раздадените листчета като резултатите се изписват на табло, без обаче да се знае кои числа за кого се отнасят. Победилите поет и секундант се обявяват накрая, след като се съберат резултатите от гласуването.