Map Unavailable

Дата/час
07/02/2019
18:30 - 20:30

Място
Театър Българска Армия
ул. "Раковски" 98
София

Категория


Английският съсед празнува десетия си рожден ден

През 2018 година една от най-емблематичните хумористични истории в съвременната българска литература навърши 10 години! По случай своя юбилей романът „Английският съсед” от известния писател и сатирик Михаил Вешим излезе в ново луксозно издание с твърди корици и илюстрации от художника Дамян Дамянов.

На 7 февруари (четвъртък) в 18:30 часа „Английският съсед” ви кани на своя десети рожден ден в зала „Миракъл” на театър „Българска армия”! На специалната среща-разговор за романа, сериала и всички превъплъщения на английския съсед, чиято актуалност сякаш е непреходна, ще ви посрещнат авторът Михаил Вешим и актьорите Биляна Петринска и Николай Урумов, които влязоха в ролите на барманката Глория и на Кмета на Плодородно в едноименния сериал по романа, излъчван по БНТ.

В юбилейната книга Вешим разказва как му е хрумнала идеята за този сюжет и кои са лицата, вдъхновили персонажите в романа. Писателят проследява историята на творбата и споделя интересни случки от снимачната площадка на едноименния сериал по БНТ. От книгата научаваме забавни истории около написването на текста и повече за добре подбрания от режисьора Дочо Боджаков актьорски състав в лицето на Татяна Лолова, Биляна Петринска, Лесли Грантъм, Кръстьо Лафазанов, Валентин Танев, Ники Урумов, Краси Доков, Румен Угрински, Ирен Кривошиева, Тео Елмазов и др., за разходките на Грантъм из България и за решението му да се пренесе в страната ни, сякаш повлиян от персонажа си в „Английският съсед”.

Вместо подаръци носете широките си усмивки, а за доброто настроение и приятелската атмосфера ще се погрижи „Английският съсед”!

Вход свободен