Map Unavailable

Дата/час
29/02/2024
20:00 - 21:30

Място
STROEJA
ул. Г. С. Раковски 116
София

Категория


Актьори срещу LaText
12 year anniversary
Актьори:
Анджела Родел
Станислав Кертиков
Анета Иванова
Точно преди 12 години на 29 февруари 2012 г. LaText излизат на първия си концерт и това се превръща в техен рожден ден.
Бандата (тогава трио) е експеримент в нов жанр, който представя стихотворения в композиции, в които текстът плува над музиката или потъва в нея, без непременно да се пее.
Наричат го poetry rock и в следващите години го развиват, като към Петър Чухов (китара, вокал, поезия), Иван С. Вълев (бас, вокали) и Гриша Маникатов (барабани) се присъединява Елена Пенева (вокали, синтезатор).
Към поезията на Петър Чухов постепенно добавят и парчета по текстове и стихове на Елена Пенева, както и на Иван С. Вълев, който междувременно дебютира със стихосбирката „Завой“, отличена с голямата награда за поезия „Пегас“ на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“.
Следват два краткосвирещи албума, десетки парчета, няколко видеоклипа, участия и концерти в множество клубове и фестивали в страната.
По повод дванадесетия си рожден ден бандата се обединява с успешния формат „Актьори срещу поети“, за да преразгледа отново връзката между поезията и музиката, актьорското и авторското представяне на поезия.
Актьорите Анджела Родел, Станислав Кертиков и Анета Иванова ще прочетат точно 12 стихотворения на Петър, Иван и Елена, след което бандата ще изпълни песните по тях.
А публиката този път няма да е арбитър, а активен участник, с отредена изненадваща роля.
===
Клуб „Строежа“ (Sofia, 116 Georgi Rakovski Str; M8RG+M3 Sofia)
Врати: 19.00
Начало: 20.00
===
БРОЯТ НА БИЛЕТИТЕ Е ОГРАНИЧЕН.
ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНОТО ЗАКУПУВАНЕ НА БИЛЕТИ!
Билети: 10 лв.
Може да закупите билет и от билетните каси на Eventim.bg
===
**Билетът не осигурява седящо място.