Loading Map....

Дата/час
29/09/2023
19:00 - 20:30

Място
ТР „Сфумато“
ул. Димитър Греков 2
София

Категория


Актьори срещу Поети
Водещ: Анета Иванова
Актьори: Лора Тенчева, Румен Михайлов, София Джустрова, Спартак Апостолов, Станислав Кертиков и Цветелина Атанасова
✏️Поети: Александър Арнаудов, Екатерина Григорова, Иван Христов, Катя Димитрова, Мирела Иванова и Петър Чухов
Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на Театрална работилница „Сфумато“, форматът “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. И така вече осми сезон. “Актьори срещу Поети” пътува понякога извън София, участва в НОЩ Пловдив / NIGHT Plovdiv и на Софийски международен литературен фестивал, беше и специален подарък за рождения ден на Читалнята / Chitalniata. Своят трети сезон започна с участие на покрива на Шоколадовата фабрика в рамките на квАРТал/ Kvartal Festival 2017 и продължи в „ПЕТЪК“ със Заедно в час / Teach for Bulgaria.
„Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка.
В продължение на пет сезона водещ беше Лили Гелева, а сега на нейното място застава Анета Иванова.
За зрителите са оставени листове със стихотворения. Те не са на участващите поети, могат да са както български, така и чуждестранни.
Със започването Анета Иванова влиза в ролята си на конферансие.
Литературната схватка протича в три различни кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя.
Всеки път всичко е различно.