Loading Map....

Дата/час
17/09/2013 - 22/09/2013
10:00 - 20:00

Място
Алея на книгата София 2013
пл. Света неделя
София

Категория


Алея на книгата София 2013

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще сложи официално начало на първото издание на летния фестивал „Алея на книгата София 2013“ на 17 септември от 17.00 ч. на пл. „Света Неделя“ в столицата. Музикантите от Брас Бенд София ще се погрижат за настроението на най-нетърпеливите посетители на книжния празник, който ще продължи до 22 септември под мотото „Оставка на скуката! Протест срещу нечетенето!”.

Курс по творческо писане, куклено шоу с любими книжни герои, концерти, представления за деца с въображение, предпремиерни четения, викторини и много други изненади ще предложи за публиката културната сцена на алеята. Не пропускайте да се срещнете и с любимите си съвременни български автори, да надникнете в новия брой на списанието за литература и да се включите в шеметното приключение на книгите-игри.

„Алея на книгата София 2013″ се организира от Асоциация „Българска книга” с подкрепата на Столична община и е част от Културния календар на общината. Медийни партньори на форума са „Аз чета“, Книголандия, БНР, BTV радио, Jazz FM, Classic FM, NJoy, Melody. Ексклузивен гид за медиите от мястото на събитието ще бъде Георги Вълков, известен сред онлайн-публиката си като Книжен Жор.

Вижте пълния списък с участващи на Алеята издателства и културната програма за фестивала: