Loading Map....

Дата/час
05/09/2018
20:00 - 21:00

Място
Градска художествена галерия – Созопол
ул. "Кирил и Методий" 78
Созопол

Категория


Аполония 2018 и театър на маса: Оля Стоянова

Театър на маса с премиера на СТРАХ ЗА ОПИТОМЯВАНЕ от Оля Стоянова

Участват: Емануела Шкодрева, Павел Иванов,Стоян Младенов, Малин Кръстев

Оля Стоянова е автор на девет книги – на сборниците с разкази  „Висока облачност“ и „Какво сънуват вълците“, а също и на „Пътеводител на дивите места“  и на романа „Лични географии“.  Написала е четири книги с поезия  – „Фотографии“, „Проза“, „Пътна карта“ и „Улица „Щастие“. Автор е и на сборника с драматургия  Малки ритуали за сбогуване.

Носителка е на награди за поезия, проза и драматургия. За последната си стихосбирка Улица Щастие  получава националните награди Николай Кънчев и Иван Николов. Носителка е на  Аскеер за съвременна драматургия за пиесите Покана за вечеря, която се играе в Театър София  и Цветът на дълбоките води – постановка на Народен театър Иван Вазов.  Доктор по журналистика в Софийския университет.

Как се справяме с грешките, страховете и провалите си? С вините, съмненията и разочарованията? Няколко мъже и една жена се опитват да се борят с тях по свой начин, за да продължат да живеят нормално. Един ден към групата се включва човек, който носи истинска вина – не измислени истории и дребни прегрешения, а истинска вина, с която не знае как да се справи.

След тази среща вече нищо не е същото –  вече трудно може да се определи кое е добро и кое зло, къде започва вината и кой може да даде прошка.

        Оля Стоянова, „Страх за опитомяване“