Loading Map....

Дата/час
31/05/2016
18:00 - 19:30

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


„Аз не бях политик”: Премиера на мемоарната книга на проф. Огнян Герджиков в Русе

Регионална библиотека „Любен Каравелов” е домакин на представянето на книгата на проф. Огнян Герджиков „Аз не бях политик“. Пред русенската аудитория за мемоарите на проф. Герджиков говори Ана Боянова, носител на голямата награда „Блага Димитрова“ за 2014 г. Специално участие във вечерта има известният поет и драматург Недялко Йорданов, както и актьорите Ивана Джеджева и Емил Калев.

За публиката е предвиден и музикален акцент от Средиземноморието в изпълнение на Ана Боянова и Емил Калев.

Събитието се организира със съдействието на Издателско ателие „Аб”, „Строително оборудване“ ЕООД и „Рени стил“ – Русе.
Проф. Огнян Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира във Виенския университет и в Хамбургския институт „Макс Планк“. Асистент при проф. Нисим Меворах, а по-късно професор по търговско право в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право.
На 5 юли 2001 г. е избран за председател на 39-то Народно събрание. Избиран е два пъти за народен представител от листата на НДСВ. Председател на Парламентарната комисия по правата на човека и вероизповеданията в 40-то Народно събрание. Носител на орден „Стара планина“.

РБ „Любен Каравелов“, Зала „Изкуство”