Map Unavailable

Дата/час
22/11/2019 - 23/11/2019
10:00 - 18:00

Място
София Тех Парк
бул. "Цариградско шосе" 111Б
София

Категория


Базар на професиите 2019

👩‍⚕️ Лекар или нанохирург?
👮‍♂️ Полицай или експерт по киберсигурност?
👩‍🏫 Учител или преподавател в онлайн университет?
➗ Математик или софтуерен инженер?
🏅 Спортист или професионален геймър?
👩‍🚀 Космонавт или марсолог?
….

“Какъв искаш да станеш”? – този въпрос никога не е бил по-сложен за младите хора, отколкото днес. А всички съвременни професии, появили се след навлизането на технологиите в ежедневието ни, и тези, които тепърва се появяват всеки ден?

За пета поредна година Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД) организира Базар на професиите – инициатива, която подпомага ранното кариерно ориентиране. Участниците ще имат възможността да се срещнат с професионалисти от различни сфери, които ще им разкажат интересни факти за своята професия, защо тя е важна и как протича един техен работен ден.

След като в предишните издания разглеждахме професиите на бъдещето, през настоящата година Базарът ще се върне към онези умения, които стоят в основата на новите професии.

За целта сме избрали най-подходящото място – Sofia Tech Park. Базарът е с вход свободен. Подходящ е за ученици (8-16 г.), учители и родители.

* На 22 ноември, петък, лекциите и посещенията на щандовете са предназначени за организирани ученически групи.
* На 23 ноември, събота, събитието ще е отворено за посещение за всички желаещи.

По време на предишните издания над 5000 участници се запознаха с различни професии, сред които да избират най-подходящите за своя кариерен път.

В следващите седмици ще ви представяме професиите и компаниите, с които младежите ще се запознаят. Посетителите на Базара ще могат да зададат своите въпроси на специалисти от различни области и да чуят вдъхновяващи истории, които ще им помогнат да изберат своя път в живота.