Loading Map....

Дата/час
24/03/2015
19:00 - 20:30

Място
Хеликон-България
бул. Цар Освободител №4
София

Категория


БЕЗПЛАТНА ЛЕКЦИЯ: КАК ДА ЖИВЕЕМ БЕЗ БОЛЕСТИ

Авторът на току-що издадената на български език „Най-доброто лекарство сте вие“ ще изнесе уникална безплатна лекция на тема „Как да живеем без болести“, която ще бъде излъчена по френската национална телевизия. Събитието ще се състои във вторник, 24 март, от 19:00 часа в столичната книжарница „Хеликон България“ на бул. „Цар Освободител“ 4.

„Най-доброто лекарство сте вие“ е смело и прагматично четиво, което громи множество заблуди по темата за здравето и адекватните хранителни навици и заслужава вниманието на всеки родител, учител и медицински работник, както и на всеки човек с крехка имунна система.

„Ако трябва да сравня книгата си с някакъв предмет, бих избрал швейцарското ножче: то е многофункционално и позволява на човек да подходи непосредствено и прагматично към всяка ситуация. Моята амбиция е да ви покажа как да надмогвате болестите и как по-добре да се предпазвате от тях с вашите собствени възможности, за да живеете дълго и в добро здраве“, уверява читателите си д-р Салдман.

Прочут кардиолог, диетолог и експерт в областта на здравословното хранене, д-р ФредерикСалдман има в актива си няколко световни бестселъра, а изявленията му се следят от медиите с нестихващо любопитство. Мотивирани от ежедневната му практика, неговите наблюдения, описани в книги като „Измий ръцете си!“ и „Най-доброто лекарство сте вие“, са обект на разгорещени дискусии. Едва ли обаче някой може да оспори твърдението, че като въздействаме върху причината за заболяването, а не върху нейните последствия, намаляваме вероятността за рецидиви и издигаме надеждна преграда срещу болестите.

Събитието на 24 март се осъществява с любезното партньорство на Френски културен институт – София.

ВХОД СВОБОДЕН.