Loading Map....

Дата/час
02/12/2014
20:00 - 23:00

Място
„Ателието“
ул. Цар Самуил 50
София

Категория


Читатели четат поезия - шесто издание и Jam Sassion

Интерактивното ателие Читатели четат поезияще предизвика за шести път любителите на поезията с нетрадиционно четене, което разменя ролите на поети и читатели,  дома на ателиетата – бар “Ателието”. В центъра на декемврийското издание на събитието ще бъдат поетите Владимир Левчев и Поли Муканова и стихосбирките им “Любов на площада” (изд. Scalino) и „Мигове в кибритена кутийка” (изд. Алтера).

По време на събитието за втори път ще се проведе специален Jam Session, в рамките на който всеки може да се включи и с музикална импровизация на момента заедно с други музиканти и да експериментира с инструменти, глас или звук.

“В шестото издание на Ателието включваме един вече утвърден поет, който е събрал в последната си стихосбирка повече от 35 години творчество, и една млада поетеса, която с първата си книга търси своя стил. Това издание ще е своеобразна среща между поколенията, но и проверка на (не)познаването им, на съжителството и комуникацията им чрез езика на поезията, с читателите и между самите поети.”, споделя Петрана Петрова, организатор и иницатор на “Читатели четат поезия”, редактор „Събития и поезия“ в AzCheta.com, медиен партньор на събитието.

Актуална информация за следващите издания на “Читатели четат поезия” може да следите на фейсбук страницата на инициативата.