Loading Map....

Дата/час
26/01/2022
16:30 - 18:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Спасителят в ръжта“

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за „Спасителят в ръжта“ от Джеръм Д. Селинджър по повод 70 години от издаването на романа в книжарницата на корпус I в Нов български университет и Zoom.

Водещи на срещата са проф. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел.Един от най-своенравните автори на нашето време, около когото съществува истинска истерия. Той се превръща в легенда с онова, което е казал или написал. А това, че е жив, но тотално изолиран от света, засилва допълнително култа към него.

Селинджър се превърна в мит благодарение на една-единствена книга: „Спасителят в ръжта“. Тази култова книга е сред 25 най-продаваеми книги в света за всички времена. Героят Холдън Колфийлд продължава да вълнува с бунтът срещу общоприетите норми на обществото, с младежката си искреност, с отвращението от лицемерието, с трудностите на човешкото съзряване. Произведенията на Селинджър са изпълнени с философски разсъждения за живота и смъртта, и често се възприемат като песимистични.

***

ZOOM. Meeting ID: 847 2775 7083
Passcode: 401642

През месец януари книгата се продава с 10% отстъпка.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата