Loading Map....

Дата/час
10/07/2018
19:30 - 21:00

Място
Читалище.то
ул. "Лавеле" 11
София

Категория


Да осиновиш история - разговор с Бела Чолакова

Бела Чолакова започва да публикува статии още на 16 години в тогавашното списание „Здраве“. Както тя обича да се шегува, докато някои бягат от час, за да ходят на кафе, тя бяга – за да ходи в редакцията. Така уж на шега изразът „в редакцията съм“ се превръща в нейно ежедневие през последните 20 години. Дванайсет от тях работи в списание „Всичко за жената“, а днес пише за няколко медии: „Аз чета“, „Детски книги“, „Момичетата от града“, „168 часа“, „24 часа“.

Преди 13 години започва рубрика, посветена на осиновени, осиновители и биологични родители и събира десетки вълнуващи истории. Разкрива, че търси не скандални, а вдъхновяващи, за да покаже положителната и чисто човешката страна на осиновяването, да изтъкне достойния пример.

За поредицата си от материали Бела Чолакова е тазгодишният носител в категория журналист на наградата „Златна ябълка“ за принос към правата и благосъстоянието на децата в България, връчвана от Национална мрежа за децата.

Вход за събитието – 4 лева. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на читалищната дейност.

В поредицата “Срещи в Читалище.то” ви представяме хора, които променят средата и вярват, че важните каузи си заслужават. Досега в нея са ни гостували Кристина Костова, създател на шрифта Adys за хора с дислексия, Мануела Малеева, фотографът Алберто Стайков, софтуерният инженер Божидар Божанов, Вал Стоева от фондация „Детски книги“, Ралица Енева от фондация СМА – България.