Loading Map....

Дата/час
29/01/2015
19:00 - 21:00

Място
пл. „Славейков“ 4
пл. "Славейков" 4
София

Категория


Дебат "Свобода и слово" в литературен клуб "Благодатният четвъртък"

Дебат „Свобода и слово“

Поредната  среща на литературния клуб „Благодатният четвъртък“ е на 29-ти януари. Темата е „Свобода и слово“. Разговорът е за цената и границите на свободата и словото. За религията и свободата на словото. За цената да пишеш и да се изказваш свободно. За цензурата и автоцензурата. Дали думите на Радой Ралин: „Свободата е като хляба. Всеки ден да е прясна, топла, сладка, достатъчна, за да я споделиш с други” са актуални днес? Има ли друг избор словото според Блага Димитрова „освен да бъде винаги в опозиция” и днес? Какво ни спира да сме Charlie?

В този дебат  участват авторитетни писатели, журналисти, поети, социолози, културолози. Представят се откъси от книги, стихове, текстове и карикатури.

Досега са потвърдили участие: Мира Баджева, Виктория Бисерова, Румен Леонидов, Николай Михайлов, Иво Христов, Чавдар Николов, Васил Балев, Ива Йолова, Кънчо Стойчев, Георги Господинов, Калин Терзийски, Захари Карабашлиев, Иво Милев, Милен Русков, Иво Сиромахов, Горан Благоев и др.

Читатели, студенти, ученици, всички гости имат възможност да участват пълноценно в дискусията. А най-активните получават книга с автограф от авторите.