Loading Map....

Дата/час
20/05/2015
18:30 - 20:00

Място
Център за култура и дебат „Червената къща”
ул. „Любен Каравелов” 15
София

Категория


Дебатен форум "В каква София искаме да живеем?" - част 1 - Градски политики за насърчаване на четенето

20. май (сряда) 2015, 18:30
зала Пеша Николова

Центърът за култура и дебат Червената къща представя: дебатен форум „В каква София искаме да живеем?“, част 1

Градски политики за насърчаване на четенето

В първия дебат „В каква София искаме да живеем?“ ще говорим за възможните политики на местно ниво за насърчаване на четенето.

Ще представим два нови проекта, подкрепени от Столична община – създаването на читалня в новата инфо точка на София в Градската градина и на Къща за превод и литература в кв. Изток.

Как институциите на местната власт насърчават развитието на литературата и четенето? Съществуват ли достатъчно добри механизми за работа на общинските власти с третия сектор, които да подпомагат дългосрочното сътрудничество с гражданските организации в създаването и развиването на иновативни културни организации и дейности? Какви други модели на подкрепа, освен финансирането на проектен принцип, са възможни? Защо създаването на подобни модели е в обществен интерес?

С участието на: Александър Шпатов („Сдружение за градски читални„), Яна Генова (фондация „Следваща страница“), Малина Едрева (Столичен общински съвет).

Модератор: Марин Бодаков

Вход свободен

Фейсбук събитието може да откриете тук

Дебатен Форум „В каква София искаме да живеем?“ е осъществяван по проект, финансиран от Столична община, Програма Европа 2015