fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

БългарияНовини

Стани доброволец в “читАлнЯта” – новата публична читалня в София

2 мин.
Визуализация на проекта за читАлнЯта. Източник: Сдружение за градски читални

Визуализация на проекта за читАлнЯта.
Източник: Сдружение за градски читални

Ако си запален читател, то със сигурност ти се е искало да има място в София където свободно до можеш да четеш най-новите книги от родната и световна литература, без да се налага да минаваш дълги бюрократични процедури докато вземеш книгата или да трябва да я четеш в задушни читални. Е, мечтите на столичните читатели скоро ще се сбъднат с откриването на читАлнЯта – новата публична читалня в сърцето на София, точно срещу Народния театър “Иван Вазов”. Това ще се случи през лятото, а преди това имаш възможността да станеш активна част от реализирането на проекта, като се включиш като доброволец и помогнеш за:

  • раздаване на рекламни материали;
  • събиране на дарените книги;
  • картотекиране на събраните заглавия.

 

“В най-скоро време изоставеният стъклен павилион на алеята зад фонтана на Народния театър ще бъде ремонтиран и ще се превърне в истинско място за споделяне на книги. С помощта на дарители и доброволци ще бъде събран книжен фонд от поне 1000 нови заглавия преди откриването на читАлнЯта”, посочват организаторите на целия проект от Сдружение за градски читални в своята мисия в TimeHeroes.

Именно в сайта за доброволчество може да заявиш своето желание да се включиш като дарител.

Зад самото „Сдружение за градски читални“ пък стои млад и амбициозен екип, готов да реализира проекти, свързани с популяризирането на литературата, за който съвсем скоро ще Ви разкажем по-подробно. В целия проект са замесени и transformatori.net, което пък ни оставя в очакване на нещо наистина страхотно и от архитектурна гледна точка. Едно от главните действащи лица в Сдружението е писателят Александър Шпатов, който коментира за читателите на “Аз чета”:

“Разчитаме, че много хора ще харесат идеята ни и биха дарили своите любими книги, за да може те да достигнат до колкото се може повече читатели. В тази връзка, търсим млади и активни хора, които обичат четенето и искат да ни помогнат за провеждането на дарителската кампания”

“Аз чета” е партньор на инициативата и ще Ви информира за всичко актуално, свързано с нейното реализиране. Междувременно може да харесаш страницата на Сдружение за градски читални във фейсбук.