Loading Map....

Дата/час
20/06/2015
11:00 - 14:30

Място
Столична библиотека, Детско-юношески отдел
пл. „Петко Р. Славейков“ №4
София

Категория


Ден на бащата в Столична библиотека

На 20 юни 2015 г. Столична библиотека организира Ден на бащата, част от инициативите на Национална кампания „Да бъдеш баща“. Кампанията подкрепя бащинството, чиято мисия е да насърчава включването на мъжете като грижовни, справедливи и подкрепящи бащи, в името на семейното благополучие и равенство между половете и се осъществява в над 20 страни. Независимо от културни, религиозни и социални различия, хората са обединени от желанието да посветят деня на важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, баткото и всички значими мъже от семейния кръг на децата, играят за израстването и развитието им.

В програмата на празника влизат поредица събития за деца, бащи, дядовци и батковци:

В Столична библиотека от 11:00 ч. известни български творци ще четат, пеят и рисуват с децата пред паметника на Славейкови и до 14:30 ч. в Детско-юношеския отдел.

Във филиал „Сердика“ на 18 юни в 10:00 ч. ще открият изложба „Татко и аз“, а на 20 юни между 9:30 и 14:00 ч. ще има забавления и подаръци за децата.

Във филиал „Люлин“ родители ще четат приказки от 11:30 часа.

Във филиал „Студентски“ от 11:00 до 15:00 ч. ще се проведе конкурс за рисунка „Ние двамата с татко“ и среща с детски автори и студенти от Художествената академия, с които децата ще рисуват.

Ще бъдат раздавани безплатни едногодишни читателски карти за всички деца и бащи, участвали в празника.

Заповядайте!