Loading Map....

Дата/час
14/09/2017
16:00 - 20:00

Място
Алея на книгата – София 2017
Пешеходна зона на бул. "Витоша"
София

Категория


Ден трети на „Алея на книгата“ – София 2017

16:00 Литературен кът

„В сянката на спиралата“, автор Даниел Васи

Роман за това как космическия разум възприема състоянието на днешното човечество. В него са отразени някои съвременни научни теории, които тя споделя с читателите си.

Представя издателство „Хелиопол

 

17:00 Литературен кът

 „Идиотите са непобедими… и винаги успяват да ни съсипят деня“ на Анджело Родафинос

Докато четете книгата, имате почти физическото усещане, че сте в диалогов режим с автора, че приятелска ръка добронамерено ви води през черните моменти на ежедневието. Безценната комбинация от високата образованост на автора, от неговата практическа и професионална компетентност, човешка приземеност и дестилирано чувство за хумор, примесено с ненатрапчива самоирония, са в основата на „глупакоустойчивия“ Метод Ро. Книга за всички „изпушили“, които наричат първо себе си идиоти, но са твърдо решени да решават проблемите си, без да съсипват деня на другите, и междувременно… се наслаждават на процеса.

Представя издателство „Кибеа

 

18:00 Литературен кът

 Поетично четене на Иглика Дионисиева, „Захранване на нощта“ и Илиана Илиева, „И не помислям докога“

С какво се захранва нощта в новата поетична книга на Иглика Дионисиева? С благата вест за човека, отправена към Създателя от птицата? В сгъстения чувствен мрак прозира пиршеството на празника – не абстрактен календар, а тайно битийно мъченичество. Жито, което покълва в разпадащия се свят. Поезия на привидната сломеност.

Книгата „И не помислям докога“ на Илиана Илиева притежава нещо, което ние, хората, започнахме да губим с много бързи темпове – човечността. Тя ни учи да се радваме на малките големи мигове от живота, въпреки неговата нетрайност и чупливост. Поезията ѝ е женска, без авторката да се срамува от това, такава е по онзи свещен майчински начин, от който се ражда животът.

Представя издателство „Жанет 45“

 

19:00 Литературен кът

Представяне на сборник с разкази  „Жената на писателя” от Георги Тенев

Откровено политическа, оригинално съчетаваща елементи на трилъра и неоготиката, прозата на Георги Тенев ни изправя пред сюрреалистично огледало, в което се отразяват българските кризи от последните години. „Жената на писателя“ засища глада за силна, безкомпромисна литература. Но тя търси и спасение за обикновения, нерешителен човек.

Представя издателство „Колибри“