Loading Map....

Дата/час
05/12/2015
10:30 - 12:00

Място
VivacomArtHall
ул. Гурко 4-6
София

Категория


Детско четене с "Котарак шапкарак"

Издателство „СИЕЛА“ и VIVACOM Art Hall

представят

„КОТАРАК ШАПКАРАК“
Доктор Сюс

Сто години след рождението на Доктор Сюс издателство „Сиела” и VIVACOM Fund правят подарък на българските деца с издаването на четири книжки от обичания автор.
Превърнал се в класика за подрастващи по цял свят, героят на Доктор Сюс е част от инициативата на издателството, която цели ограмотяването в ранна детска възраст да стане национална кауза. Надграждайки идеята, издателите и VIVACOM организират специално детско четене на книгата „Котарак шапкарак” с много игри и забавления на 5 декември (събота) от 10:30 ч. във VIVACOM Art Hall.

Събитието ще запознае децата с любопитните приключения на характерния герой, които са поместени в първата книжка, като същевременно ги накара да заобичат сричките и куплетите чрез четене и участие в игрите, подготвени от котарака. А за да бъде четенето още по-забавно, „Котарак шапкарак” върви в комплект с книжка за оцветяване, пълна с разнообразни игри и задачи.

Доктор Сюс е американски писател, поет и илюстратор на комикси, известен главно с книгите си за деца. Неговите най-обичани книги включват бестселърите „Зелени яйца и шунка“, „Котарак шапкарак“ и „Как Гринч открадна Коледата!“ и други. Дори в ерата на дигитализацията и глобализацията д-р Сюс си остава едно истинско книжно ядро, което учи поколения деца да обичат четенето. Книгата „Котарак шапкарак“ има 82 издания, като е превеждана на многобройни езици, а от тази година в списъка с чуждестранни преводи на любимата класика се присъединява и българският благодарение на прекрасния текст на Харалампи Аничкин (известен с преводите на много от книжките на „Дисни“). Посетителите на събитието ще имат възможността и лично да се запознаят с преводача.

VIVACOM Art Hall