Loading Map....

Дата/час
27/09/2017 - 30/09/2017
19:00 - 20:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Елизабет Костова представя „Земя на сенки” в София, Благоевград, Пловдив и Бургас

Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1 на „Ню Йорк Таймс” „Историкът”, пристига в България за премиерата на новата си книга – „Земя на сенки”!

Програма на турнето

София  -27.09., 19:00 Литературен клуб „Перото“
Модератор: Димитър Кенаров

Благоевград – 28.09, 19:00 в Библиотека „Паница“, ул. „Свобода Бъчварова“ № 8, Кампус на Американски университет в България.
Модератор: Владимир Левчев

Пловдив – 29.09, 19:00 в рамките на Капана фест.
Модератор: Светлозар Желев

Бургас  -30.09., 18:00, книжарница „Хеликон“
Модератор: Светлозар Желев

Елизабет Костова е завършила университета Йейл, живее със семейството си в Северна Каролина и преподава творческо писане. От дебютния роман на Костова, „Историкът”, до момента е реализиран тираж от над 5 милиона екземпляра. Той й носи награда  Quill за „Дебют на годината” за 2005 г. и награда Book Sense в категория „Проза за възрастни“ за 2006 г. Издаден е в над 40 страни в цял свят и е включен в списъка „Десетте най-добри книги на годината“ на USA Today. Освен „Историкът” на български език е преведен и вторият й роман – „Крадци на лебеди”. Костова е съосновател на фондация „Елизабет Костова“, която активно стимулира и подкрепя творческите усилия на писатели и преводачи на български и английски език.

Изкусно композиран и наситен с напрежение, „Земя на сенки” (в превод на Надежда Розова) изследва мощта на сказанията, отпечатъка на миналото, надеждата и смисъла, които понякога се таят в пепелището на голяма загуба. Американката Александра Бойд идва в България – един загадъчен и примамлив къс от света, – поела по дирята на спомените и обзета от желание да изкупи вината си за изчезването на своя брат. По лъкатушния път на този изящен разказ героинята ще се помири с миналото си и ще се увери в благородната мощ на човешката фантазия.