Loading Map....

Дата/час
22/11/2016
00:00

Място
The Art Foundation
ул. „Дякон Игнатий“ № 19
София

Категория


Годината на Джорджа - книга с поезия от Мила Ламбовска

В софийската галерия The Art Foundation е представянето на книгата с поезия на Мила Ламбовска „Годината на Джорджа“, издадена от Scalino

Книгата представя поетът Иван Христов, а Мила Ламбовска е подготвила авторски рецитал.

„Годината на Джорджа“ – хронологична и хаотична. Поетична книга, апотеоз на женското пълнокръвие. Следва кръговрата на сезоните, месеците, дните на седмицата. Мила Ламбовска се слива с героинята, гради женска екзистенция, осъзната наново след еманципиране, джендър наслоявания и междуполова разграбеност. Джорджа е новото естество на жената. Признава своята чувственост, отдава се на разточителство и искреност по отношение на мъжа и света. Синхрон на началата и отказ от страдание. Опиянение с отсъствие на примирение.
Петрана Петрова, редактор „Поезия“ в „Аз чета“

Мила Ламбовска е родена на 21 декември, в деня на зимното слънцестоене.  Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализирала е Клинична и консултативна психология.
Развива консултативната си практика като психолог, както и в областта на психологическата астрология.
Работата с хора я вдъхновява. Натрупания през годините опит използва и в дейността си като редактор на литературни текстове.
Има три издадени поетични книги – „Ода за Гицу-Бацу“, подписана с псевдонима Мила Кировац (1996 г., Атера дизайн), „лила̀“ ( 2007 г., Жанет 45) и „Танго с тигър“ (2013 г., Жанет 45).