Loading Map....

Дата/час
19/01/2018
18:30 - 20:00

Място
Orange Center
ул. "Граф Игнатиев" №18
София

Категория


Иглика Дионисиева представя дебютния си сборник „Кафе пауза“ в София

Поетесата и литературна критичка Иглика Дионисиева отбелязва излизането на първата си прозаична книга „Кафе пауза“ (изд. „Lexicon“) с премиера в столицата. Събитието ще се състои на 19 януари, петък, от 18:30 ч. в кафенето на книжарница „Orange Center“ на ул. „Граф Игнатиев“ 18. Изданието ще представят създателят на „Аз чета“ Александър Кръстев и редакторът на разказите Роберт Леви, а музикален съпровод ще осигури Константин Кучев.

Писателката Христина Мирчева описва новия сборник така:

Разказваческа дарба и богата фантазия са отличителни белези на „Кафе пауза“ от Иглика Дионисиева. В историите има съспенс и неочаквани обрати, необичайна образност, причудливи хрумвания и умение в диалозите. Минно поле от упоителни страсти и непреклонни характери.

Разказите в „Кафе пауза“ ни срещат с живота, бликащ стремително от всяко вместилище на езика, с паметта, която, ако я изгоним през вратата, се завръща като хидра през всички прозорци на мисълта ни. В книгата читателят ще се натъкне и на други, абсурдни и налудничави образи и ситуации, в които ще открие и много познати лица, и по нещо от себе си.

Иглика Дионисиева е родена през 1973 г. във Враца. Завършила е българска филология. Нейни стихове, разкази и критически материали са публикувани в различни печатни и електронни издания. През 1995 г. публикува дебютната си стихосбирка „Снежност“, а през 2003 г. издава и втората – „Време на изплащане“. През 2015 г. излиза и третата й книга „Déjà vu hug“. „Кафе пауза“ е първият й сборник с разкази.