Loading Map....

Дата/час
03/11/2018
18:00 - 20:00

Място
Sofia Youth Innovation Lab – София
ул. "Сердика" 3
София

Категория


„Играч първи, приготви се" на Sofia Game Night

Издателство Locus ще се включи в Sofia Game Night с организирането на косплей на тема „Играч първи, приготви се“ – бестселъра на Ърнест Клайн.

● Кога? 3 ноември от 18:00 ч. до 20:00 ч.
● Къде? „Sofia Youth Innovation Lab“ (София, ул. „Сердика“ 3)
● Какво? Косплей надпревара, в рамките на която всички участници трябва да дойдат облечени като някой от любимите си герои от игри.
● Жури ще оценява оригиналността на костюмите и цялостната визия на участниците, а най-добрите косплей артисти ще получат награда.

„Играч първи, приготви се“ е една от любимите книги на нашите читатели. Тя печели уважението и на един от най-добрите режисьори на всички времена – Стивън Спилбърг, който създаде феноменална филмова адаптация.

И все пак, колкото и зрелищен да е филмът, книгата остава негов първоизточник и си заслужава да се прочете. Ето и още малко информация за сюжета:

През 2045 г. реалността е грозно място. Уейд Уотс се чувства жив единствено когато е включен в ОАЗИС, безкраен виртуален свят, където по-голямата част от човечеството прекарва дните си. Когато ексцентричният създател на ОАЗИС умира, оставя след себе си поредица дяволити пъзели, породени от обсебеността му от попкултурата на отминалите десетилетия. Първият, който ги разреши, ще наследи огромното му богатство – и контрола над ОАЗИС.Тогава Уейд разплита първата загадка. И внезапно се оказва заобиколен от противници, готови да убиват, за да стигнат до наградата. Надпреварата започва – и единственият начин за оцеляване е победата.