Loading Map....

Дата/час
14/05/2015 - 15/05/2015
Цял ден

Място
Книжарница Ciela – подлез на Ректората
бул. Цар Освободител № 22
София

Категория


Испанската писателка Клара Санчес с България

На 14 май от 19 часа нашумялата испанска романистка Клара Санчес ще се срещне с читателите в столицата в книжарница Сиела Ректората. Жаклин Вагенщайн ще представи творчеството на Санчес и двата й бестселъра, издадени у нас. Водещ на събитието: Анастасия Карнаух.

На 13 май, в рамките на поредното издание на Нощ на литературата в София, в сградата на Съюза на архитектите в България на ул. Кракра 11 можете да чуете откъс от „Небето се завърна” в изпълнение на Ирмена Чичикова.

Клара Санчес ще посети и град Пловдив, българският кандидат за Европейска столица на културата! Срещата ще се състои на 15 май от 19 часа в пловдивската книжарница Хеликон на ул. Княз Александър І, № 29.

Наскоро излезе българското издание на „Небето се завърна”, магнетичен разказ за цената на успеха и сбъднатите пророчества, за илюзиите, способни да превърнат бъдещето в кошмар. Санчес е позната у нас и с психологическия трилър за наследството на нацизма „Това, което името ти крие”, напомнящ филмите на Хичкок и Полански.

Клара Санчес живее в Мадрид, а в биографията си има 11 романа, издадени в стотици хиляди екземпляри. През 2010 г. печели Надал, най-старият литературен приз на Испания, а година по-късно е удостоена и със Златния медал Кастилия – Ла Манча. През 2013 г. „Небето се завърна” се сдоби с престижната награда Планета, която в стойностно изражение се нарежда непосредствено след Нобеловата награда.

Срещата в София се осъществява с подкрепата на програма „Творческа Европа” на Европейската комисия и любезното партньорство на Институт Сервантес.