Map Unavailable

Дата/час
12/04/2019
18:30 - 20:00

Място
Бар „Target“ – Бургас
ул. "Климент Охридски" 2
Бургас

Категория


Иван Ланджев в Бургас

„Сцена за книги и хора“ и Издателство ЖАНЕТ 45 представят в Бургас поета Иван Ланджев и неговата нова книга „Ти, непрестанна новина“.
Едва на Христова възраст, той вече е поет с редица литературни награди, публицист, сценарист в най-успешните български сериали („Стъклен дом”, „Столичани в повече”, „Под Прикритие”), доктор по Руска класическа литература, преподавател и какво ли още не. Точно като заглавието на новата му книга „Ти, непрестанна новина” , Иван Ланджев е непрестанна новина още от Фестивала за дебютна литература „Южна Пролет” през 2011г., където спечели с книгата „По вина на Бобиш Фишер”. На 12.04 от 18.30ч. ще имаме възможност да му зададем всички въпроси, които ни вълнуват, да чуем какво вълнува него и да го накараме да остави в Бургас поне дузина усмивки и част от сърцето си, защото ние ще му дадем своите сърца и усмивки.

Ще ви срещнем с онзи Иван Ланджев, когото заобичахме без да познаваме заради това, че
„..Може би така се излиза от юношеството:
идваш до ягодовите поляни, търсиш
стъпките на Джон.
И отникъде
за пръв път през живота си
помисляш: „Да, Пол също е добър“.“

Елате на 12.04 от 18.30ч. в Бар Таргет (в сградата на Държавна Опера Бургас, ул.“Климент Охридски“2).
Ще свирим и слушаме Битълс, ще четем поезията на Иван Ланджев и ще разберем защо Иван Теофилов, редактор на „Ти, непрестанна новина“, нарича поезията му „развълнуван поток от изящни размишления”. И ще се съгласяваме наум с Георги Господинов, също редактор на книгата, който я определя като „осмеляваща се поезия, поезия, която влиза спокойно в полето на личното и не се страхува да изглежда свръхчувствителна или сантиментална…”.
„Сцена за книги и хора” се роди именно, за да ви срещаме с хора като Иван Ланджев.
И сме безкрайно щастливи, че в Бургас, градът на поетите, се случва литература от класата на Иван Ланджев.