Loading Map....

Дата/час
11/05/2018
18:00 - 20:00

Място
Радио Стара Загора – фоайе
ул. Св.Княз Борис I 75
Стара Загора

Категория


Йорданка Белева представя "Кедер" в Стара Загора

Библиотека „Родина“, ИК „Жанет 45“, Радио Стара Загора и Йорданка Белева представят „Кедер“ – сборник с разкази.

„Рядко се раждат истории, които превръщат кръвта в криле. Разказите в сборника „Кедер“ на Йорданка Белева са такива. Те изтръгват човека от бездната на тъгата, пречистват мислите, лекуват раните. Думите на Йорданка Белева са светли и богати. Разказите ѝ превръщат скръбта в мъдрост, която измерва неизмеримото – стойността на човешкия живот, на дълбоката привързаност на кръвта, мислите, плътта, мечтите към някой близък човек, без когото животът е невъзможен. „Кедер“ е силна книга, която преобразява отчаянието в пътека към доброто.“
Здравка Евтимова, редактор
Иво Рафаилов, художник

С една от най-красивите прози на българската съвременна литература библиотека „Родина“ ви кани да отбележим 11 май – деня на славянските първоучители, светите братя Кирил и Методий. От 2006 г. денят е обявен за професионален празник на библиотекарите.
Йорданка Белева е завършила българска филология и библиотечен мениджмънт. Два пъти е лауреат на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ – специалната награда на конкурса (1999) и първа награда (2001), след който се ражда първата й стихосбирка „Пеньоари и ладии“ (2001) . Следват Ѝ“ (2012) и „Пропуснатият момент“ (2017). След сборниците „Надморската височина на любовта“ (2011) и „Ключове“ (2015) това е третата книга с къси разкази, с които Дана ще ви утеши.
„Кедер“ (ИК Жанет 45, 2018) идва, за да обгърне със страниците си цялата земна мъка.