Loading Map....

Дата/час
24/02/2015
18:30 - 20:30

Място
Франкофонски център Варна
ул. Преслав №69
Варна

Категория


Карикатури и граници: новата беседа на обществото във Варна

Общество на писателите във Варна организира първата си беседа за 2015 с тема „Карикатури и граници“ във Франкофонски център – Варна.

По думите на организаторите събитието е среща за споделяне на мисли и текстове. Всеки с мнение и отношение по темата може да се включи в беседата, като изпрати предварително написан текст до датата на събитието, а след това и лично да се включи в представянето му пред останалите.

Темата е предизвикана от т.нар. Френски 11 септември – грозното посегателство над живота и интелектуалния продукт на френските художници и журналисти, разстреляни на работното си място пред очите на колегите си (и целия свят).“, посочват организаторите.

След всяка беседа Обществото на писателите издава книжка, като до една година се очаква да бъде издаден и сборник със селекция на текстове от всичките проведени досега дискусионни четения.

Но темата не започва и не свършва с повода си. Какви подтеми още ще бъдат дискутирани в рамките на събитието, вижте на сайта на Общество писатели Варна.