Loading Map....

Дата/час
16/12/2017
19:00 - 20:30

Място
Апартамента (A:part:mental)
ул. "Неофит Рилски" 68
София

Категория


Късоометражни филми

Програма:

„Дървото и аз“
(Полша), 30 мин.
Режисьор: Лукаш Новак
„Дървото и аз“ разказва историята на баща, който предава няколко прости житейски урока на сина си. Това е и размисъл на вече порасналия син за това как тези уроци са повлияли на живота му. Историята се развива в недалечното минало, където ежедневните неволи контрастират с красотата на скритите полски пътища.

„Половин бабка“
(Словакия), 5 мин., анимация
Режисьор: Ясмин Елсен
Този филм е за самотата в обществото. Една стара жена прави всичко заедно със своята котка, която е като играчка за нея.
Споделят сладолед, плетат пуловери. Но котката избягва и жената се опитва да я замени.

„АКО ВСЕМОГЪЩИЯТ БОГ НЕ ПОМОГНЕ“
(Унгария), 45 мин.
Режисьор: Молвей Норберт,
носител на наградата на Mediawave 2017 за документален филм
56-годишен унгарски ключар на име Шандор работи много, но печели малко. Шандор носи обяд на бездомните и нуждаещите се всеки ден. Прави го на едно от най-натоварените кръстовища в града срещу голям градски магазин. Той има една мечта: обмисля да запише езикови курсове и да опита да си намери работа в чужбина.

„ТРАМВАЙ“
(Чехия, Франция), 7 мин., анимация
Режисьор: Михаела Павлатова
Кондукторката на един трамвай се разгорещява и градският транспорт се превръща в преносител на еротика. Реалността отстъпва на сюрреалистична фалическа фантазия.

Софийският международен литературен фестивал е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г. и се провежда с подкрепата на Министерство на културата на България, Столична община, Международния Вишеградски фонд, в партньорство с Полския културен институт, Посолството на Словакия, Унгарския културен институт и Чешкия културен център.

Фестивалът ще се проведе по време на Софийския международен панаир на книгата от 12 до 17 декември 2017 г., Национален дворец на културата.
Организатор: Асоциация „Българска книга“.