Loading Map....

Дата/час
10/05/2017
19:00 - 20:00

Място
U PARK Gallery
ул. Отец Паисий 24
Пловдив

Категория


Код червено: литература представя Александър Секулов: Пловдив

„Дошло е време в път да тръгнем, забравили компас и лот, за картите забравили. Така е редно.“

На 10 май Александър Секулов гостува на „Код червено: литература“. Последната му стихосбирка „Море на живите“ ще бъде отправна точка в разговора ни за поезията. Без компас. И карти на въпросите и отговорите. Защото изкуството е приключение.

Вдигаме котва в 19 часа.
Място на отплаване: U PARK Gallery.

ЗА КНИГАТА:
Сред толкова поезия, така уподобяваща драскотина по вода, дъх върху зимно стъкло, заешки следи в сняг, глас в изпусната слушалка, в която някой говори, но другия отдавна вече си е тръгнал – та сред цялата тази така мимолетна, скрежна, топяща се без следа словестност, дори по скоро знак за словестност – държа последната стихосбирка на Александър Секулов и си мисля.
Мисля си за Поезията. За това, че тя е отказ от Смъртта, за това, че тя е апотеоз на Живота. Мисля си и за старите, мъдри, големи римски поети, които превръщаха Времето в Събеседник, Жената в Битие, а Битието обратно във Време, мисля си и за хекзаметричното стихосложение, с цезурата в средата, оставена за придихание на нас, читателите, когато изказваме високото Слово, мисля си и за това как думите следват автора според таланта му, как метафорите му са свободни, а не канарчета в кафез.
Мисля си.
Прочетете тази книга. Зная, че ще си мислите за същото…
Недялко Славов