Loading Map....

Дата/час
13/05/2016
19:00 - 20:30

Място
U PARK Gallery
ул. Отец Паисий 24
Пловдив

Категория


КОД ЧЕРВЕНО: ЛИТЕРАТУРА представя Августин Господинов в Пловдив
Код червено: Литература  представя Илиян Любомиров,  който публикува свои стихотворения под псевдонима Августин Господинов в страницата „Letters of flesh“ и е автор на книгата „Нощта е действие“, носител на наградата за литературен дебют „Южна пролет“ за 2015 г.

 

Чистосърдечна, това е първата дума, която ми идва на ум за поезията на Илиян Любомиров. Искрена – без да е елементарна, рязка – без да е груба, тя притежава едно огромно качество: да идва от сърцето – нещо, за съжаление, все по-рядко срещано в книгите на утвърдените вече автори. Появата на Илиян, по-известен като Августин, в литературната среда я направи доста по-шарена и жива, внесе смут и движение. Нощта е действие и с цялото безгрижие на забавляващия се и търсещ човек той се чувства в свои води в нея. Това е книга за любовта и нейните демони, изпълнена е с много чиста радост, но я има и болката от всяко порастване, след която ставаме по-мъдри и разбиращи света.“
Владислав Христов

Илиян Любомиров е роден през 1990 г. в София. Завършва немска гимназия в столицата, а след това заминава да следва политология в Берлин. През 2012 г. създава литературния проект Letters of flesh и започва да подписва текстовете си с псевдонима Августин Господинов. През 2014 г. печели първи награди на фестивалаСофия: Поетики и на фестивала Alter Native в Пловдив. Негови стихотворения са публикувани в списание Страница, Литературен вестник, Открита литература,LiternetKlaxon Press Journal и други. Понастоящем живее, пише и работи в Берлин.Нощта е действие е дебютната му книга.