Loading Map....

Дата/час
13/04/2016
19:00 - 20:30

Място
U PARK Gallery
ул. Отец Паисий 24
Пловдив

Категория


Код червено: литература представя Петър Тушков и романа "Отдел "И"

„Код червено:литература“ и издателство „Ерго“ Ви канят на пловдивската премиера на романа на Петър Тушков „Отдел „И“.

Отдел „И“ е истинска рядкост в съвременната българска литература: роман в жанра алтернативна история, който не избира лесни пътища и не се опитва да ни представи очакваното. Авторът тръгва по стъпките на Р. Чандлър и Б. Райнов. Но това са различни от познатите ни Чандлър и Райнов – те никога не са творили в нашата реалност.
Владимир Полеганов

Визитка на автора:
Петър Тушков (р. 1977, София) е писател, поет и преводач на художествена литература. Един от основателите на сп. Сборище на трубадури. С големи прекъсвания публикува разкази и поезия в печата от 1990 г. „Отдел „И“ е първият му роман.


За книгата:
София от времето на Студената война, сгушена в зимната мъгла под сивия дим на комините, разпознаваема, но не съвсем. Съществуват някои важни разлики. На първо място Втората световна война не е завършила точно по познатия ни начин. Защото освен шпионски това е и фантастичен роман. Петър Тушков е дал воля на въображението си, но е създал един много убедителен свят. Паралелната реалност в неговата книга е разположена на територия, съвсем близка до действителността, и не се подчинява на предварителни схеми, а просто живее и диша.
Ина Вълчанова