Loading Map....

Дата/час
24/04/2017
17:00 - 18:30

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


Конкурс за руска поезия „Пусть всегда будет солнце“

За трета поредна година в Русе се организира Фестивал за руска и славянска поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”. Форумът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016–2017г. под № 37, направление „Изкуство”, като изява с национално значение.

Целта на събитието е популяризиране на руската и славянска поезия, песен и танц, приобщаване на младите хора към богатството на руската култура и  създаване на интерес към изучаване на руски език.

Фестивалът има конкурсен характер и ще се проведе в три раздела: „Песен”, „Танц” и „Поезия”. На 24 април, понеделник, Регионална библиотека „Любен Каравелов” ще бъде домакин на Конкурса за поезия, който също е под мотото „Пусть всегда будет солнце“.

Участниците ще се състезават в четири възрастови групи: I-ва възрастова група – до 7 г.; II-ра възрастова група – от І  до ІV клас; III-та възрастова група – от V до VІІІ клас; IV –та възрастова група – от ІХ до ХІІ клас.

Фестивалът „Пусть всегда будет солнце“ се организира по идея на Национално движение „Русофили”, с подкрепата на Националния дворец на децата, Синдиката на българските учители, Община Казанлък, Регионална библиотека „Любен Каравелов” и със съдействието на Фонд „Русский мир”.