Loading Map....

Дата/час
24/04/2018
19:00 - 20:30

Място
Читалище.то
ул. "Лавеле" 11
София

Категория


Литературен клуб "Читател": Агата Кристи

Наричат я „кралицата на криминалния жанр“, а в книжарниците и библиотеките читателите редовно питат „Има ли нещо ново от Агата Кристи?“. И не всеки от тях е заблуден, че писателката все още е жива, просто издателставата не спират да преиздават и откриват неиздадени разкази и романи на тази таинствена английска авторка.

Статистиката говори в цифри и за Агата Кристи те са 60 детектива, 6 психологически романа, 16 пиеси и 19 сборника с разкази. И няма нужда да търсим нови данни за тиражи на нейните най-популярни романи – на всички е ясно, че Агата Кристи е един от най-обичаните, четенени, екранизирани и цитирани автори с невероятна съдба. Съществува легенда, че с писане Агата се захваща, защото по-голямата ѝ сестра смята, че не може да напише добра книга. Предизвикателството е достатъчно, за да се появи първият роман „Аферата в Стайлс“, издаден чак от седмото издателство, но пък достатъчно добър, за да види бял свят и да получи своите читатели.

Тази и множество други истории формират ворческият и личният път на Агата Кристи и настъпи време да разделим истината от измислицата! В литературния ни клуб „Читател“ решихме да посветим сбирката през април на нейните книги, а за да бъде криминалната сбирка по-различна и шарена и да погледнем на творчеството й от всички страни, решихме всеки от участниците да избере своя книга, която да прочете и представи на останалите. Ако и ти обичаш криминалния жанр или харесваш стила на Агата Кристи, те очакваме с радост да се включиш в нашата среща!

ВХОД СВОБОДЕН!

Водещ на срещата: Анастасия Карнаух

Събитието е част от програмата на Литературен клуб „Читател“, организирано от сайтовете „Читател“ (http://www.chitatel.net/) и Аз чета – AzCheta.com (https://azcheta.com/)