Loading Map....

Дата/час
22/05/2018
19:00 - 20:30

Място
Читалище.то
ул. "Лавеле" 11
София

Категория


Литературен клуб "Читател" ви кани на среща с Георги Бърдаров

Зареждащите срещи с писатели в литературния ни клуб „Читател“ продължават и през май! На 22 май в Читалище.то ще посрещнем с Георги Бърдаров, зам. декан на Геолого-географския факултет в СУ “Св. Климент Охридски”, учен и писател!

Първият му роман на Георги не е развлекателно четиво – „Аз още броя дните“ е разтърсващ, смразяващ и важен текст, след който неизменно си задаваш въпроса „Как можех да не знам?“. Блокадата над Сараево започва на 5 април 1992 г. и продължава цели три години. Съгласете се, че през 92 години вие бяхте в съзнателна възраст и въпреки това сте пропуснали факта, че на 600 км от България 3 години една столица е от обсада на братята им. Георги успява да разкаже за взаимоотношенията в блокадата и да покаже на света една любов на Ромео и Жулиета на Сараево, която разтърси света и преобърна представите за човешкото.

Преди броени дни в рамките на Софийския фестивал на науката Георги Бърдаров изнеса урок по родолюбие на и тогава си казах, че няма тема, по която той да не говори със сърце. Без значение, дали е футбол, родната България или конфликт на близките Балкани, просто всичко, за което говори Жоро го интересува истински и го преживява дълбоко. А слушателите му няма как да не останат трогнати от неговия дух, знания и желание да предаде всичко това на останалите. Имате шанса да се докоснете до този вдъхновяващ учен, този разкошен писател и просто прекрасен българин на 22 май в Читалище.то.