Loading Map....

Дата/час
26/01/2018
19:00 - 20:30

Място
Столична библиотека
пл. "Славейков" 4
София

Категория


Литературен клуб "Отвъд кориците" празнува своя трети рожден ден

Литературен клуб „Отвъд кориците“ ще отпразнува своя трети рожден ден на 26 януари с литературно четене в клуба на Столична библиотека. Събитието, озаглавено „3 Х четене“ дава поле за изява както на млади автори, така и на утвърдени поети и писатели с издадени книги.

Клубът възниква в края на 2014 година като пространство, което да обедини млади поети и писатели и да ги подтикне да споделят своето творчество.

След промени в състава на клуба, „Отвъд кориците“ започва да функционира като дискусионен клуб. Всеки месец членовете обсъждат конкретна литературна тема и споделят възгледите си по важни въпроси. Освен това се провеждат срещи с поети и писатели, в които младежите могат да се запознаят отблизо с творчеството на съвременните автори.

„Отвъд кориците“ организира периодично литературни четения, на които освен талантливи младежи, свои стихове и разкази четат и вече наложили се на литературната сцена имена като Петър Чухов, Иван Русланов, Тео Буковски, Таня Николова и др. От октомври 2016 г. любезен домакин на събитията на клуба е Столична библиотека.

От септември 2017 година „Отвъд кориците“ създава и своя онлайн-платформа – едноименният електронен вестник. На страниците на „Отвъд кориците“ вече са публикували млади таланти като Иво Христов, Дилян Георгиев, Цветина Рангелова.