Map Unavailable

Дата/час
14/11/2019
19:00 - 22:00

Място
Бар „Antrakt“
ул. "Върбица" 12
София

Категория


Литературна вечер в "Антракт"
Заповядайте на Литературна вечер в бара на „Тheatro“ – ANTRAKT.

На 14 ноември (четвъртък) от 19:00 – ул. „Върбица“ 12.

Поезия и проза ще четат:

КАМЕЛИЯ КОНДОВА
АНА ЦАНКОВА
ПЕТЪР ЧУХОВ
ИВАН ХРИСТОВ

Всички те, представени от АНГЕЛ ИВАНОВ, който също ще чете свои неща.

ЗАПОВЯДАЙТЕ! ВХОД СВОБОДЕН!

* * *

Камелия Кондова е родена в гр. Добрич. Завършила е езикова гимназия в родния си град. Висше образование получава във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, специалност българска филология. Работи като радиожурналист в Добрич. Член е на Съюза на българските писатели от 1997 г. Автор е на стихосбирките: “Повод за живот” (1988), “Не и милост” (1990), “Как се обича художник” (1994) и “Тепърва ще се уча на живот” (1998). Отличавана е с голямата награда на националния конкурс “Петя Дубарова”, с голямата награда на националния конкурс “Веселин Ханчев” (двукратно), с първа награда на в. “Литературен глас” – Стара Загора, с първа награда от националния конкурс “Петър Алипиев” (2003), носител на приза на националната литературна награда „Дора Габе“ (2018) и др.

***
АНА ЦАНКОВА е родена през 1982 година в град Кърджали. Живее и работи в София. Нейни стихотворения са публикувани в списания НО Поезия, Нова Асоциална Поезия, в периодични издания и в онлайн платформите за култура и общество Public-Republic, Banitza.net, Открита литература.
Тази година тя стана лауреат на 47-ия Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет” в категория “Поезия“.

* * *
ПЕТЪР ЧУХОВ е роден през 1961 г. в София. Бакалавър по „Библиотечни науки“ и магистър по „Социология“ на СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на 11 стихосбирки, две книги с проза и книга за деца. Творбите му са преведени на 18 езика и публикувани в над 20 държави. Носител на много награди, сред които Наградата
на музея „Башо“ в Япония. Участвал на фестивали и четения в Словакия, Македония, Япония, Хърватия, САЩ, Литва, Швейцария, Румъния, Унгария, Германия, Швеция и Русия. Пише музика и текстове, свирил в различни рок-групи, а с групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“ представя стихотворенията си.
Член на Българския П.Е.Н.–център, Сдружение на български писатели, Хайку клуб „София“, Haiku Society of America, World Haiku Association и Musicautor.

* * *
ИВАН ХРИСТОВ е български поет и литературовед. Автор е на стихосбирките „Сбогом, деветнайсти век“ (носител на наградата за най-добър поетичен дебют от Националния конкурс „Южна пролет“ 2002 г.), „Бдин“ (носител на националната литературна награда „Светлоструй“ 2006) както и на академичната монография „Кръгът „Стрелец“ и идеята за родното“ (2009). През 2016 г. в Румъния е публикувана неговата двуезична книга „Бдин, следван от Американски поеми“, на български и на румънски. През 2018 г. излиза неговата четвърта поетична книга „Любовен речник”, за която получава наградата „Културата е спасение за хуманността“ на Международния форум на поезията Сафи, Мароко 2018 г. От 2010 г. е член на организационния комитет на Международния фестивал „София: Поетики“. В момента работи в Института за литература при Българската академия на науките.

* * *
АНГЕЛ ИВАНОВ е роден в Габрово през 1988 г. Завършва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, където е един от създателите на студентското радио „Реакция“. Работил е като надничар в завод за метали, гардеробиер в НДК, рецепционист в хижа, пазач в склад за топло- и хидроизолации, телевизионен сценарист и копирайтър. Пътувал е на стоп из България, Европа и Азия. Бил е пилигрим на Божи гроб, из Светите земи и Света гора. Част от тези многобройни професии и пътувания са описани в дебютната му книга – сборника с разкази „Техническа проверка“ (Изд. Scalino), който излезе в края на 2018 г. и спечели наградата за дебют в категория “Проза“ на последното издание на конкурса “Южна пролет“.