Loading Map....

Дата/час
21/04/2016
17:30 - 19:00

Място
Американски център на Столична библиотека
пл. Славейков №4
София

Категория


Литературно четене „С поема в джоба“

Американският център предизвиква любителите на поезия да споделят любими стихове като ги прочетат на глас пред всички присъстващи на поетичната вечер „С поема в джоба“.

 

Главни действащи лица сте самите вие!

Носете със себе си едно стихотворение, което обичате – на английски, на български, или на двата езика. Можете да направите своя избор при нас – в библиотеката.

Заедно ще станем част от две национални – една българска и една американска, инициативи с еднаква цел – да четем повече и да споделяме насладата от четенето.

 

В България за пети път се обяви националната кампания „Походът на книгите“, със съпътстващите я „Маратон на четенето“ и конкурса „Бисерче вълшебно“. От 2-ри до 23-ти април в цялата страна се организират четения, срещи с писатели, кръгли маси.

По същото време, през април в САЩ честват „Poetry Month” – месец на поезията, а 21 април е обявен за национален „Poem in Your Pocket Day” – ден, в който хората избират едно стихотворение, носят го със себе си и го четат пред приятели, съученици и колеги в училища, книжарници, библиотеки, офиси, паркове, кафенета и в социални мрежи.

Американският център за втори път организира вечер „С поема в джоба“. Новост тази година ще бъде призивът за споделяне на любими стихове във Фейсбук, някои от които ще прочетем по време на събитието.