Loading Map....

Дата/час
18/03/2014
18:00 - 19:30

Място
РБ Захарий Княжевски
Руски 44
Стара Загора

Категория


 Милен Русков гостува на Стара Загора

По покана на Регионална библиотека „Захарий Княжески“
на Стара Загора гостува писателят
Милен Русков

Литературна среща с писателя Милен Русков очаква старозагорци на 18 март, вторник от 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Милен Русков ще бъде специален гост на града и библиотеката по повод 60 годишнината от създаването й.

Ден преди това в града ще се играе и спектакъла по романа му „Възвишение“ (17 март, понеделник, 19:30 часа, Държавна опера Стара Загора, бул. „М. Кусев“ №30). Постановката е на Драматичен театър-Пловдив.

„А Раковски що дума? „Наше събуждение – кай – състои да ся потрудим в развитието на наша книжевност. Просвещавайте млади Българи, просвещението на сякоя добрина и благополучие е корен! А невежество на сяка злина и на сякое злополучие е извор!” Аслъ! Подписвам ся и аз под туй… Но аз вярвам, че секиму ще ся воздаде заслуженото някой ден, в бъдуще, хем тук, в Българско. Тогаз други хора ще живеят тук, будни хора. В Българско велики хора ще живеят, чада на грядущето. Това са тез просветените млади Българи, кои ги сега около себе си виждаш, тез ще направят гигантски неща! Будните бъдущи поколения секиго ще преценяват по делата и секиму ще воздадат по тях. Затуй сякой тряба да си върши работата как тряба, и в малкото, и в голямото. Не веднаж и дваж ся изкушаваш ти да си речеш „Бе карай да върви” и да свършиш работата едно към гьотюря. Но будните поколения ще та преценят и ще ти воздадат.“

Милен Русков, Възвишение