Loading Map....

Дата/час
26/11/2014
17:00 - 19:00

Място
MoveBG
ул. Боянска 10
София 1616

Категория


MoveBG онлайн дискусия "Непосилното битие на литературата"

„Любовта или е безумна, или не е любов”, пише Милан Кундера в „Животът е другаде”. За безумната любов към писането, за страстта към четенето, за отговорността да си издател и да свързваш читател с писател, за флирта критик/книга и за непосилното битие на литературата говорим със Захари Карабашлиев, Белослава Димитрова, Манол Пейков и Павлина Радославова в дома на MoveBG.
Четиримата открехват вратите на литературния свят, в който съществуването на единия е безсмислено без съществуването на другия и в който не е сигурно дали изкуството е отражение на живота или обратното.

Ролята на всеки участник в дискусията е различна, обещават организаторите. „Само 18% сиво или има и други цветове в симетрия в ежедневието на един от най-цитирните писатели в кампанията на MoveBG „Лятна ваканция” – Захари Карабашлиев, ще ни каже самият той. Автопортрет на поетесата като млада ще си направи Белослава Димитрова, автор на стихосбирките „Начало и край” и „Дивата природа”. Врява и безумство или гордост и предразсъдъци предшестват издаването на една книга – опит споделя Манол Пейков от „Жанет 45”. Война или мир има между пишещите книги и пишещите ревюта ще ни разкрие професионалният читател Павлина Радославова от Аз чета.“

Въпросите задава Надежда Дерменджиева, координатор на кампанията „Лятна ваканция”.

Дискусията се провежда в рамките на програмата за ценности на MoveBG „Отправна точка“.
Повече информация – http://movebg.com/2014/bg/discussions/441-neposilnoto-bitie

Гледайте на живо тук – https://www.youtube.com/watch?v=3WtU84af2mI