Loading Map....

Дата/час
30/08/2015
19:00 - 20:00

Място
Хеликон-Бургас
пл. "Тройката" №4
Бургас

Категория


На чаша гръцко кафе край брега - една среща с Катерина Хапсали в Бургас!

На 30 август, неделя, от 19.00 часа в книжарница „Хеликон” – Бургас ще се състои представяне на един от най-впечатляващите дебютни романи тази година!

Освен че превзе с лекота българските класации за художествена проза още с публикуването си през януари, „Гръцко кафе” донесе няколко номинации за награди на авторката, а публиката вече тръпне в очакване на новия й роман, който носи упоителното заглавие „Сливовиц”.

„Гръцко кафе” е разказ за Балканите, за националните травми и техните проекции, за непреодолимите ни вътрешни съпротиви. Един роман, който въздейства на много нива, громи предразсъдъци, които ни ограбват, и ни приканва към размисъл – за красивото „проклятие” да сме свързани.

Преди всичко друго, „Гръцко кафе” е роман за любовта. За любовта на майката към сина, на родината към родолюбеца, на света към гражданина на света.

„Тази книга е писана, защото не е можела да не бъде написана… Голямата история на региона, на неговите войни, разделения и абсурдни противоречия е разказана по единствено убедителния начин: чрез личната и семейна митология. Жените са истинските диаманти и харизматични носители на историите, както е всъщност в реалния живот – и толкова рядко в литературното му отражение… Неочаквана комбинация между огромна лична драма, богат исторически и семеен контекст и великолепна интерпретация.” (из рецензия на Виолета Станичич, „Площад Славейков”, 29 март)

Гости и жители на Бургас, заповядайте на 30 август в 19.00 часа в книжарница „Хеликон” – Бургас! В атмосфера на откровен разговор, Катерина Хапсали ще сподели с вас мисли и впечатления, които я съпровождат неотлъчно, редом с нейния стремителен успех.

С участието на Светлозар Желев в ролята на водещ на събитието.