Loading Map....

Дата/час
05/12/2014
17:00 - 18:30

Място
Регионална библиотека „Гео Милев“ – Монтана
пл. Жеравица 1
Монтана

Категория


Наталия ЦветановаНаталия Цветанова ще представи своята поетична книга „Остатъци“ в Монтана на 5 декември в 17:00 ч. Домакин на събитието, което съвпада с рождения ден на авторката, ще бъде регионална библиотека „Гео Милев“.

Книгата е издание на Творчески фонд към Фондация „Буквите“. Това е награда на Наталия Цветанова, която е победител в конкурса „Жени и вино, вино и жени“ 2012 година. Творческото състезание се провежда традиционно като част от Яворовите дни в Поморие. Преди премиерата в Монтана поетичният сборник “Остатъци” е представен в София, Пловдив и други градове на България.

Наталия Цветанова е родена на 05.12.1970 г. в град Враца. От 1996 г. живее в гр. Монтана. Тя е директор в ЦДГ № 6 „Слънце”. Нейни произведения са публикувани в местната и националната преса и в различни поетични сборници.

остатъци наталия цветановаТя е носителка на близо 30 отличия и награди в различни литературни конкурси, проведени от 2007-ма до момента. Наталия Цветанова е отличена с първа награда не само в международния конкурс „Жени и вино, вино и жени”. През 2012 г. печели приз отв националните конкурси „Пролет моя”, „Яворови дни 2012” – Поморие, „Паметта на водата”. Година по-късно е победителка в националните поетични конкурси на в. „Литературен глас”, „Нова Загора 2013”. С най-високото отличие е оценено и участието й в национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка” – Свиленград, 2014 г.

Габриела Георгиева, клуб „Медии“