Loading Map....

Дата/час
09/11/2017 - 11/11/2017
13:30 - 19:00

Място
Хотел „Рамада“
бул. Мария Луиза 131
София

Категория


Национален форум „Библиотеките днес” 2017

Форумът „Библиотеките днес” 2017   ще се съсредоточи върху анализ на потенциала и приноса на библиотеките за постигане целите на ООН за устойчиво развитие, като качествено образование, добро здраве и благополучие, изкореняване на бедността, достойни условия на труд и икономически растеж, устойчиви градове и общности.

Организатор на събитието е Фондация „Глобални библиотеки – България“. Срещата се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. В  София ще  бъдат представители на библиотечните среди от цялата страна, евродепутати, председатели и членове на комисии към Народното събрание, специалисти от министерства и държавни агенции, кметове, представители на дипломатически мисии, културни институции, академичната общност, бизнеса, неправителствени организации и водещи експерти в сферата на маркетинга, брандинга и електроните услуги.

Като специални гости и лектори са поканени  представители на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, САЩ, на Африканската федерация на библиотечните асоциации и институции (AfLIA), на Финландската библиотечна асоциация и на Националната асоциация на библиотекарите и обществените библиотеки в Румъния (ANBPR).

В рамките на форума ще бъдат оповестени резултатите от национално   проучване сред библиотеките, общинските администрация и граждани, организирано през 2017 г. от Фондация „Глобални библиотеки”.  Присъствието на Регионална библиотека „Любен Каравелов”  на това събитие е признание за водещата роля на институцията в прилагането на нови социални практики, на ексклузивен културен  диалог и печеливш онлайн маркетинг в нейната работа.      Нашите представители ще споделят положителен опит и в  конструирането на ефективни   партньорства,    в работата с доброволци и в създаването на уникални, русенски програми за развитие на глобалното образование на базата на новите технологии в библиотеките.