Loading Map....

Дата/час
21/04/2017
18:00 - 19:30

Място
Арт салон на радио Варна
бул. Приморски 22
Варна

Категория


Недялко Славов представя "Камбаната" във Варна

Двукратният носител на наградата „Хеликон” за нова българска художествена проза Недялко Славов ще представи последния си роман „Камбаната“ във Варна. Събитието е на 21 април, петък, с начален час 18.00 в арт салона на радио „Варна“ на бул. „Приморски“ №22.

„Хермес“ издаде „Камбаната“ през октомври 2016 г., а появата на книгата подейства като шок за читатели и критика. „Отдавна в нашата литература не се бе появявал подобен текст – дълбок, драматичен, страховит, поетичен и епичен, с ясни послания, майсторски написан и истински“, пишат от издателството.

Недялко Славов е автор на книги със стихове и поеми, на разкази, романи и пиеси. Сред по-известните му творби са поетичните сборници „Оптимистична поема“, „0 – 24 часа“ и „Мраморни години“ (награда „Иван Николов“). Авторът дебютира в прозата с „Филипополски разкази“ – книга, която извести появата на невероятно талантлив разказвач със социална чувствителност и поетическа визия за човешкото битие. Следват романите „Фаустино“ (спечелил Национална награда за литература „Хр. Г. Данов“), „Вертиго“, „Портрет на поета като млад“ (награда „Пловдив“ за литература, финални номинации за роман на годината на Фонд „13 века България“ и на Портал „Култура“), „432 херца“ (награда „Хеликон“ за 2015 г., награда „Пловдив“). Тези романи утвърдиха Недялко Славов като един от интересните и провокативни български писатели, носещ белезите на най-доброто от съвременната европейска проза.