Loading Map....

Дата/час
02/02/2017
16:30 - 18:00

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


Нощ на книгите за Хари Потър: „Професорите на „Хогуортс“ в Русе

За трета поредна година Русенската библиотека се включва към международната инициатива „Нощта на книгите за Хари Потър“, по време на която почитателите на най-известния малък магьосник могат да споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг. Темата на тазгодишното вълшебно приключение в света на Хари Потър  е „Професорите на „Хогуортс“.

Сред основните цели на инициативата е възможността да се предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето.

Малките русенци отново ще се срещнат с героите от любимата детска поредица за момчето-магьосник. За участниците в инициативата домакините са подготвили тематични игри, предизвикателства и състезания. Децата ще могат да си припомнят любими откъси от книгите и да проверят познанията си за вълшебния свят на героите.

Всички, които искат да станат част от „Нощта на книгите за Хари Потър“, могат да се облекат в подходящи за вечерта костюми и да дойдат в Библиотеката.

„Егмонт” е издател на поредицата за Хари Потър и е българският представител на Нощта на книгите за Хари Потър“, инициирана от британския издател Bloomsbury. Всички организатори на събитието ще могат да се включат и в конкурса на „Егмонт” за най-креативна украса на празника. Най-добрият ще получи специална награда от издателя – романите „Хари Потър и Философският камък“ и „Хари Потър и Стаята на тайните“ с илюстрации на британския художник Джим Кей.