Loading Map....

Дата/час
29/07/2015
19:00 - 21:00

Място
Градската градина
София
София

Категория


Официално откриване на читАлнЯта

След повече от 9 месеца подготовка, изоставеният павилион в Градската градина най-после е ремонтиран и читАлнЯта официално отваря врати в новата инфо точка на София.

По време на събитието тържествено ще се връчат първите читателски карти на основните партньори и съмишленици, а с музикална изненада за всички в парка ще се включат от ансамбъл за съвременна класическа музика “180 градуса”.

От 30 юли, четвъртък, читАлнЯта отваря врати и за всички граждани, а притежателите на дарителски сертификат  могат да вземат на място своята читателска карта всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

За да се развива и обновява непрекъснато книжната колекция на читАлнЯта, дарителската кампания за книги остава постоянна. Читателска карта ще се издава само срещу дарение на поне една книга, като за улеснение ще има и списък със заглавия, от които всеки може да избере какво да подари.
___________________________
читАлнЯта се реализира от ОП “Туризъм” на Столична община и Сдружение за градски читални с подкрепата на Програма Европа 2015. Партньори на проекта са също Сдружение “Трансформатори”, сайтът „Аз чета“, EASA България, Студио за графичен дизайн FULLMASTERS, Българската библиотечно-информационна асоциация, Vivacom, Da Vinci Learning, Pocketbook и Фестивал “180 градуса”.