Map Unavailable

Дата/час
05/11/2020
18:30 - 19:30

Място
online
YouTube
YouTube

Категория


Online премиера: Гуидо Сгардоли и „Островът на Немия“
На 5-и ноември Фейсбук страницата на издателство „ЕМАС“ ще се превърне в уютна сцена за книжни разговори. На вашите екрани ще ви очаква писателят Гуидо Сгардоли за онлайн премиерата на една изключителна книга – „Островът на Немия“.
Романът е носител на престижната награда „Андерсен“ за най-добра юношеска книга на 2018-а година в Италия. И не е трудно да се разбере защо – „Островът на Немия“ е топла, дълбока история със северняшки привкус, но плод на италианското перо. Един мъж и един непристъпен остров стоят в основата на внушително родословно дърво – бунтовници, герои, философи, смели жени, патриоти, контрабандисти – с чийто уникален глас „говори“ всяка глава от книгата. Сгардоли внимателно и с любов ни разказва тяхната история, сагата за рода Бьорнебу, обхващаща цял век и половина.
Не бихме могли да се насладим на писането на Сгардоли без помощта на преводачката Вера Петрова, която ще се включи и в събитието, заедно с Теодора Рафаилова, позната ви от блога @the_bilingual_reader.
За автора:
Гуидо Сгардоли е роден през 1965 г. в Сан Дона ди Пиаве, област Венето. Живее в Тревизо заедно със сина си Филипо, пръв читател и съдник на книгите му. Завършил е ветеринарна медицина. Всеки ден преглежда кучета, котки, канарчета, костенурки, хамстери и зайци. Паралелно с това се занимава с рисуване, а любовта му към книгите се заражда още като дете. Първата си книга публикува през 2004 г. и оттогава издава множество заглавия за деца и юноши в някои от най-известните италиански издателства.
„Островът на Немия“ е част от специалната поредица на издателство „Емас“ „Европейски разказвачи“, която приютява най-доброто от литературата за млади читатели на континента, и се издава с помощта на програма „Творческа Европа“.