Loading Map....

Дата/час
13/12/2017
18:00 - 19:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Панаир на книгата 2017: Романите на Любен Петков – 20 години по-късно с участието на приятели и близки на писателя

Любен Петков събра приживе своето творчество – повести, разкази, пътеписи, детско творчество, пиеси и романи в 6 отделни тома. В това издание, подкрепено от Министерство на културата, са събрани романите му „Убийство” и „Преображение Господне”.

Любен Петков e български белетрист, автор на разкази, повести и романи за възрастни и деца. Роден е на 3 юни 1939 г. в с. Крушевец, Бургаска област. Работил е като журналист, редактор и издател – сп. „Съвременник“, изд. „Български писател“, директор на издателство „Отечество”. Книгите му са превеждани на над 10 езика. Носител е на престижни литературни награди.

Деян Енев: „Моят приятел Любен Петков досега споделяше съдбата на много от колегите си – той не се наслади на признание, равностойно на таланта му и на твърде значимото му творчество. Дано втората поява на романите най-сетне да пречупи тази тъжна закономерност. Ако знаехте какъв тих, светъл и твърд като кремък човек е Любен Петков и колко много ни е казал в книгите си, щяхте да разберете за какво говоря. Той вероятно не се интересува и от признанието. Но ние, българските читатели, му го дължим.”

Представя издателска къща „Знаци”