Loading Map....

Дата/час
16/12/2017
17:00 - 18:00

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Панаир на книгата 2017: среща-разговор с норвежкия писател Ян Уве Екеберг и представяне на историческата му трилогия „Времето на меча”

Среща-разговор с норвежкия писател Ян Уве Екеберг и представяне на историческата му трилогия „Времето на меча”, по повод 25 години „Скандинавистика“ в СУ „Св. Кл. Охридски“

Норвежкият писател Ян Уве Екеберг е специален гост на Панаира, за да представи „Времето на меча”, една от най-забележителните исторически трилогии на ХХI век. Тя се състои от романите – „Времето на меча”, „Кралеубийците” и „Светият олтар”, базирани върху скандинавските саги. Подобно на „Рицарят тамплиер” на Ян Гиу и „Устоите на земята“ на Кен Фолет тя разказва за размирния XII век, изпълнен с борби за престола. Брат застава срещу брат си, семейства и приятелства са подложени на изпитания, а за да опазиш правата и любовта си, често се налага да проливаш кръв.

Гостуването на писателя е по повод 25-годишнината на специалността „Скандинавистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и е със съдействието на НУРЛА.

Представя издателство „Персей“

зала 4 (партер)