Loading Map....

Дата/час
06/02/2018
19:00 - 20:00

Място
Петното на Роршах – Пловдив
ул. Йоаким Груев №36
Пловдив

Категория


Петър Чухов чете AДdicted в Литературен салон "Spirt and Spirit"

Издателство Жанет 45 и Литературен салон „Spirt and Spirit“ представят Петър Чухов. Модератор – Александър Секулов. Вход свободен.

„АДdicted” – поезия от Петър Чухов продължава посоката от предишната книга на автора – „Сбогуване с нарцисизма” – и събира както съвсем кратки, така и по-дълги текстове. Отново доминира атмосферата на несбъднатост, болезнено очакване, съмнение и скептицизъм, но това, което прави впечатление, е, че основното болкоуспокояващо лекарство, характерно за досегашната поезия на Чухов – иронията – тук е в по-малки дози. Като че ли поетът най-после е добил смелостта да се срещне лице в лице с вездесъщността на загубата, липсата и неосъществеността, да се опита да ги преживее, вместо да ги приспива и отбягва. Резултатът е една болезнена книга, която не спестява нищо както на автора, така и на читателите си, но след нея остава усещането за пречистеност и странен оптимизъм.

Редактор е Марин Бодаков, художник – Кирил Златков.

„“АДdicted” е единадесетата стихосбирка на Петър Чухов и в нея почитателите му могат да открият разпознаваемия стил: иронията и играта, деликатността, афоризмите.
Петър Чухов обича да играе с думите, да ги обръща, да ги подхвърля леко нагоре и да гледа, заедно с читателя, в каква форма ще паднат. Обича да намира неочаквани ефекти, преобръщащи обичайното значение и обичайната конотация на дадена дума или образ.

Евелина Митева, в. „Култура“