Loading Map....

Дата/час
16/02/2016
19:00 - 20:30

Място
Петното на Роршах – Пловдив
ул. Йоаким Груев №36
Пловдив

Категория


Петър Чухов чете в Литературен салон Spirt&Spirit в Пловдив

Литературен салон „Spirt & Spirit“ и ИК „Жанет 45“ представят Петър Чухов и книгата „Сбогуване с нарцисизма” – поезия от Петър Чухов

За книгата:

„Сбогуване с нарцисизма” (издадена от ИК Жанет 45) е тринадесетата книга на Чухов. Тя е разделена на две части – „Любовна херостратегия” и „Ябълка в огледалото” – и съдържа стихотворения, писани през последните години, някои от които са печелили национални награди за поезия като „В полите на Витоша”, „Магията Любов”, „Славейкова награда” и др. Авторът досега има издадени още девет стихосбирки, две томчета с проза и книга за деца. Освен това пише музика и текстове и свири в етно рок групата Гологан, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок LaText, с която представя стиховете си.

„Стихотворенията на Чухов? Те са като бадеми. Изящните им черупки проблясват меко, примамват те в книгата, гладки, ясни и непроницаеми. Но когато схрускаш със зъб повърхността на текста, вкусваш ядката на горчивината. Преглъщаш онези отрови на общуването, от които само чувствителен майстор като Чухов няма да се уплаши да сподели с теб, за да те излекува.”

Марин Бодаков